The Third Wife

Locatie: drijvend paviljoen

zaterdag 27 juli 2019 22:00 - 23:36
Deuren open
21:30 - 23:00
Locatie
Drijvend Paviljoen
Genre
filmspecial
Beschrijving

For wives should always be lovers too.”  

 In het landelijke Vietnam van de 19de eeuw wordt de jonge tiener May (Nguyen Phuong Tra My) de derde vrouw van de rijke grootgrondbezitter Hung (Le Vu Long). Ze leert al snel dat ze zich als vrouw alleen kan laten gelden door haar man een zoon te schenken. Haar nieuwe echtgenoot is vol van haar en ze is al snel zwanger.

Geconfronteerd met verboden liefde en de verwoestende gevolgen daarvan, komt May echter ook snel achter een andere brute waarheid: haar opties als vrouw zijn gelimiteerd.

 Met haar delicate en sensuele eerste speelfilm maakte Ash Mayfair een indrukwekkend entree in de wereld van de cinema. Mayfair werd opgeleid in Londen en New York. Ze werkte in theaterproducties en maakte een aantal korte films. De ontwikkeling van haar eerste langspeelfilm The Third Wife begon tijdens haar deelname aan het NYU film graduate program. Haar script won verschillende prijzen, waaronder de Spike Lee Film Production Award.

Ze werd begeleid door een van de grootste namen van Vietnam: regisseur Tran Anh Hung. Omdat zijn stem duidelijk aanwezig is in deze prachtige volwassen eerste film, screenen we The Third Wife samen met de eerste speelfilm van Hung: The Scent of Green Papaya (1993).


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden