Plan 9 from Outer Space

zondag 16 juni 2019 19:00 - 20:19
Deuren open
18:30 - 20:00
Locatie
Zaal 3
Genre
filmspecial
Kijkwijzer
12 jaar en ouder vanaf 12 jaar
Beschrijving

Plan 9 from Outer Space is een Amerikaanse horror/sciencefictionfilm uit 1959, geschreven en geregisseerd door Ed Wood. Deze B-film verwierf een cultstatus als 'slechtste film aller tijden'. De hoofdrollen worden vertolkt door Gregory Walcott, Mona McKinnon, Tor Johnson en Maila "Vampira" Nurmi. Tevens heeft Béla Lugosi postuum een rol in de film, via beeldmateriaal dat voor zijn dood reeds was opgenomen voor nooit voltooide filmproducties.

De film werd in de jaren 80 door 

Michael

 and Harry Medved uitgeroepen tot 'de slechtste Hollywoodfilm aller tijden', door een erg chaotische productie en klein budget.

 

De film begint op een kerkhof in San Fernando, waar twee grafdelvers het lichaam van een vrouw begraven. Het lijk staat echter plotseling weer op en vermoordt de twee mannen. Op hetzelfde moment nemen piloten Jeff Trent en Danny een vliegende schotel waar in de lucht nabij het kerkhof.

Een oude man, de echtgenoot van de vrouw uit de openingsscène, wordt aangereden door een auto. Op zijn begrafenis worden de lijken van de grafdelvers ontdekt. Inspecteur Daniel Clay onderzoekt de zaak. Hij ontmoet de vrouwelijke zombie, die al snel gezelschap krijgt van het eveneens weer tot leven gekomen lijk van haar echtgenoot. Samen vermoorden de twee zombies Clay. Jeff Trent is getuige van dit alles, en biecht aan zijn vrouw Paula op dat hij een vliegende schotel gezien heeft. Hij vermoedt een verband tussen deze schotel en wat er op het kerkhof gebeurt. Niet lang hierna landt vlak bij het kerkhof een ruimteschip.

In de weken die volgen worden steeds meer vliegende schotels waargenomen. Uiteindelijk besluit het leger, geleid door kolonel Thomas Edwards, de schotels aan te vallen. De schotel kan echter ontkomen en vliegt terug naar haar thuisbasis, ruimtestation 7. Hier doet de buitenaardse commandant Eros verslag aan zijn meerderen; hij moest blijkbaar contact maken met de aardse overheden, maar dit is mislukt. Om de aandacht van de aardlingen te krijgen, wordt overgegaan tot plan 9: het weer tot leven brengen van recentelijk overleden mensen.

 


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden