Interstellar

dinsdag 21 mei 2019 19:00 - 21:49
Deuren open
18:30 - 20:00
Locatie
Zaal 1
Genre
filmspecial
Kijkwijzer
12 jaar en ouder angst vanaf 12 jaar Angst
Beschrijving
Wanneer de aarde op is, reist een groep astronauten door een wormgat naar het andere einde van het universum in de hoop een nieuwe bewoonbare wereld te vinden. Ze ontdekken een plek waar alles anders loopt.

Het allermooiste aan Interstellar is dat je op aarde blijft, ook al ben je met de personages door een wormgat naar het andere einde van het universum gegaan. Of waar ze dan ook belanden. Dat komt omdat de film eigenlijk gaat over de schaarse tijd die we als mensen met elkaar hebben en niet over monsters en special effects, al zitten er genoeg speciale effecten in de film. Je voelt iedere seconde die de hoofdpersonen door die ruimtereis van elkaar verwijderd zijn pijnlijk verstrijken. Als iets het monster is in deze film dan is dat de tijd. Een monster dat gekoesterd moet worden.
Christopher Nolan heeft namelijk een science fiction film gemaakt over de liefde. Op z’n Hollywoodstudioistisch, zou de Britse criticus Ronald Bergan zeggen, dus Nolan kreeg na de eerste screenings nogal wat kritiek te verduren over het hoge sentimentele gehalte van de film. Het is waar: er zit veel en vet en keurig afgerond drama in en de plot rammelt soms net zo hard als dat ruimteschip bij de lancering doet dat Matthew McConaughey en Anne Hathaway op weg stuurt om voor de mensheid een nieuwe bewoonbare planeet te zoeken. En misschien had Nolan die plot wat meer aandacht moeten geven en wat minder aan de correcte weergave van Kip Thorne’s astrofysische theorieën over wormgaten en zwarte gaten. Maar eigenlijk maakt het niet uit. De reis die Interstellar je laat afleggen wordt er niet minder om. Niet echt.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden